main logo
11768

Parcare privată pentru ucraineni la Aeroport? Bărbat: Zona e îngrădită

O parte bună din parcarea din fața Aeroportului Internațional Chișinău este îngrădită, iar locurile sunt ocupate de mașini cu numere de înmatriculare ucrainene. Reprezentanții aerogării ne-au explicat că mașinile cu numere de înmatriculare ucrainene sunt lăsate pe mai mult timp acolo, de aceea zona a fost îngrădită.

Parcare privată pentru ucraineni la Aeroport? Bărbat: Zona e îngrădităFoto: Colaj știri.md

Imaginile video au fost expediate redacției Știri.md prin intermediul opțiunii Adaugă o știre.

Autorul videoului a explicat că nu este împotriva acestui lucru, doar că în zona respectivă sunt multe locuri libere, unde ar putea parca și alți șoferi.

„Ia uitați-vă, este aici o zonă care e îngrădită cu gard din ăsta, special pentru mașini ucrainene. Uitați-vă, aici numai mașini ucrainene stau. (...) Nu am nimic împotrivă că sunt parcate mașini ucrainene, dar sunt o sumedenie de locuri libere și nu poți să intri aici. De ce? Aici sunt numai mașini ucrainene parcate și e limitat accesul, e închis, stă gard împrejur. Vii câteodată aici și nu sunt locuri de parcare, dar aici o jumătate din teritoriu e îngrădit”, spune bărbatul.

În urma publicării acestui articol, reprezentanții Aeroportului ne-au explicat că „mașinile cu numere ucrainene se lasă în parcare pe un termen mai lung, de aceea zona este îngrădită”.

Totodată, mai comunică reprezentanții, în curând vor începe lucrările de reparație și întreținere curentă a parcării. Astfel, ucrainenii care nu își vor lua mașinile, acestea vor fi mutate în alt spațiu amenajat. „Mai mult, nu tot perimetrul va suferi lucrări, se va face proporționat, dar este necesar de a delimita pe zone pentru a ușura efectuarea lucrărilor.”

În context, cetățenii sunt asigurați că există locuri de parcare disponibile la fiecare nivel al parcării. 

De menționat că nu este o situație nouă. Și anul trecut un șofer s-a arătat indignat după ce în toate cele trei etaje nu a găsit un loc unde să-și lase mașina. Bărbatul a inspectat automobilele parcate și a constatat că majoritatea dintre ele sunt cu numere de înmatriculare străine, mai exact ucrainene.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării