main logo
34303

Paradox oficial: Niciun caz de gripă sezonieră înregistrat în R. Moldova

Niciun caz de gripă sezonieră nu a fost înregistrat în R. Moldova în acest an.

Paradox oficial: Niciun caz de gripă sezonieră înregistrat în R. MoldovaColaj: știri.md

O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul interimar, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, în cadrul emisiunii Dreptul la Replică de la Știri.md.

"Agenția Națională pentru Sănătate Publică monitorizează permanent toate infecțiile respiratorii acute, inclusiv gripa. La moment, în laboratoarele ANSP se face în paralel proba la COVID și la gripă. În perioada acestui an, paradox, nu a fost confirmat de laborator niciun caz de gripă sezonieră", a declarat Tatiana Zatîc.

Totodată, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, a subliniat că în țara noastră nu a fost confirmat nici virusul de gripă aviară A(H5N8) detectat cu trei săptămâni în urmă în Rusia.

Știri.md reamintește că Rusia a avertizat vineri că virusul de gripă aviară A(H5N8) detectat cu trei săptămâni în urmă la şapte ferme avicole ruseşti ar putea suferi mutaţii.

Rusia mai adăugă că probabilitatea ca gripă aviară A(H5N8) să înceapă să se transmită de la om la om este "foarte mare".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării