main logo
563

Pantă de acces pentru cărucioare și biciclete, în parcul Valea Morilor

La inițiativa activistului civic, Victor Chironda, scara de granit din parcul „Valea Morilor” va avea o pantă de acces pentru cărucioare și biciclete.

Pantă de acces pentru cărucioare și biciclete, în parcul Valea Morilor

Potrivit activistului, un proiect de decizie în acest sens a fost aprobat ieri, 18 iunie curent, de Consiliul Municipal Chișinău, transmite Ştiri.md.

„Lipsa prevederii unei pante de acces este o mare greșeală, așa cum această scară este cea mai importantă cale de acces pietonal din centrul orașului spre zona de agrement din parcul ”Valea Morilor” iar parcul este o destinație foarte solicitată de către mamele cu cărucioare pentru copii, persoane cu mobilitate redusă și bicicliști”, a scris Chironda pe pagina sa de Facebook.

După cum anunţă Chironda, în rezultat, a fost elaborat un proiect care prevede construcția unei pante cu o lățime de 3 metri, pe partea dreaptă a scărilor (dacă de uiți în jos, dinspre USM). Panta va fi executată din granit și va fi iluminată cu felinare.

Costurile lucrărilor adiționale au fost estimate la 3,5 milioane lei, care au fost astăzi realocate în cadrul ședinței CMC. Lucrările vor fi efectuate în paralel cu cele de reconstrucție a scărilor de granit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării