10 oct, 2018 22:18
11 232
2
Panică la Chișcăreni: Hoții fac prăpăd ziua în amiaza mare
10 oct, 2018 22:18
11 232
2

Panică în satul Chișcăreni din raionul Sângerei. Zeci de case au fost prădate de hoți chiar în mijlocul zilei.

40 de case au fost prădate de hoți în doar doi ani, iar sumele sustrase și valoarea bunurilor se ridică la zeci de mii de euro, transmite Știri.md.

Fără frică, hoții intră în casele oamenilor ziua și fură atât bani, cât și lucruri prețioase.

Ultimul caz a avut loc pe 8 octombrie, la ora 06:00.

Victima, un pensionar, a ieșit să trimită un colet la microbuzul din sat, iar când s-a întors și-a găsit casa prădată.

Fiica bătrânului, stabilită peste hotare, povestește cu lacrimi în ochi despre acest incident:

"Toată casa era răscolită. Nimeni din săteni nu a văzut nimic, cu toate că e casă lângă casă. I-au furat 3.000 de euro, bani adunați de-o viață, bani pentru înmormântare", spune femeia.

Oamenii spun că furturile se comit cu regularitate, cam o dată la două săptămâni, dar nici un suspect nu a fost reținut.

De două ori a fost prins un hoț, însă medicul psihiatru a declarat că acesta este bolnav mintal.

Oamenii se plâng că poliția nu face nimic: 

"În sat activează mai mulți polițiști, dar nu fac decât să ia amprente de la fața locului și cu asta se termină totul", a scris un bărbat din Chișcăreni.

Anul trecut carabinierii au efectuat raiduri prin sat timp de o lună, însă furturile nu au încetat.

Deși nu au nici un suspect, locatarii susțin că hoții ar fi din sat, pentru că știu cu exactitate cine și unde are bani.

Astăzi, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au mers în localitate pentru a discuta cu sătenii despre aceste incidente și pentru a găsi o soluție pentru a combate furturile.

Poliţistul de sector spune că a identificat câţiva suspecţi însă, deocamdată, nu poate poate divulga mai mult informaţii, invocând secretul anchetei, scrie prime.md.

"Unitatea de Gardă a ieşit la faţa locului cu expertul şi anchetatorul s-au luat amprentele. Toate cazurile sunt înregistrate", a declarat poliţistul de sector Dumitru Dobândă.

Situaţia a ajuns şi în vizorul Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie din cadrul Ministerului de Interne.

"Noi vom examina dacă poliţia a luat atitudine faţă de infracţiune, dacă poliţia a făcut investigaţie, dacă poliţia nu a fost implicată şi ea în cârdășie cu infractorii", a precizat şeful serviciu Protecţie Internă şi Anticorupţie, MAI, Anatolie Postică.

Pentru a da de urmele hoţilor, primarul localităţii a găsit o soluţie.

"Va trebui de alocat de nişte resurse financiare pentru a pune camere de-a lungul străzilor pentru că prea multe furturi. Este necesară şi o gardă populară care să lucreze, să patruleze noaptea", a menționat primarul comunei Chişcăreni, Silvia Țurcanu.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter