Pâinea cu maia, din nou la modă: Secretul unei rețete sănătoase
Deși rafturile magazinelor sunt pline cu diverse tipuri de pâine, tot mai multe gospodine aleg să revină la tradiția coacerii pâinii acasă, iar pâinea cu maia devine tot mai populară. Un proces care necesită timp și răbdare, dar care aduce un gust deosebit și beneficii pentru sănătate.

Dina Zaiaț, jurnalistă și pasionată de coacerea pâinii cu maia, povestește cum, în timpul pandemiei de Covid-19, a descoperit acest hobby, pe care l-a transformat într-o adevărată pasiune, transmite Știri.md cu referire la TV8.md.
„Este un proces care poate dura între 12 și 24 de ore, iar pregătirea maiei poate ajunge și la șapte zile”, explică ea.
Pâinea cu maia, care nu conține drojdie din comerț, este apreciată de cei care vor o alimentație sănătoasă și tradițională.
„Pâinea cu maia are un indice glicemic mic, nu ridică insulina, și este recomandată de nutriționiști în diete”, subliniază Dina Zaiaț, adăugând că ea însăși a slăbit 10 kilograme consumând această pâine.
Tot mai multe gospodine se alătură atelierelor organizate de Dina Zaiaț, pentru a învăța cum să prepare această pâine sănătoasă.
„Suntem înconjurați de multă mâncare nesănătoasă și vrem o pâine mai sănătoasă pentru copiii noștri”, spune ea. Printre participantele atelierelor se numără și Natalia, o mamă care dorește să reducă glutenul din alimentația copiilor săi, și Olga, care vrea să adopte un stil de viață mai sănătos.
Pâinea cu maia, care a fost alimentul de bază al multor culturi înainte de apariția drojdiei comerciale, este obținută printr-un proces de fermentare naturală și este apreciată nu doar pentru gustul său unic, dar și pentru beneficiile sale asupra sănătății.