main logo
1672

Pacienții infectați, internați pe coridoare la Taraclia: Nu sunt locuri

La Taraclia, pacienții diagnosticați cu noul tip de coronavirus sunt internați pe coridoarele spitalului raional.

Pacienții infectați, internați pe coridoare la Taraclia: Nu sunt locuriFoto: știri.md

Administrația spitalului susține că nu există suficiente locuri pentru spitalizarea pacienților cu COVID-19, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md.

Despre acest lucru a anunțat directorul instituției Valeriu Jelev la o conferință online a Comisiei de Sănătate.

„În ultima săptămână, situația cu privind infectarea cu COVID-19 s-a agravat brusc. În prezent, sunt 24 de pacienți confirmați cu COVID-19 și încă cinci pacienți sunt suspectați. Patru dintre ei au o stare de severitate moderată. Doi pacienți sunt pe hol, le-am dat paturi. Fizic, nu mai putem spitaliza pacienți. Nu mai avem locuri”, a declarat directorul spitalului, potrivit tuk.md.

Directorul a mai spus că spitalul are suficiente medicamente doar până miercuri, 3 iunie, dar a dat asigurări că acestea vor fi furnizate cât de curând.

Datorită creșterii numărului de cazuri, maternitatea spitalului este folosită pentru pacienții cu COVID-19, unde pot fi internați 15 pacienți.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 8548 cazuri. Până la ora actuală, 4738 persoane au fost tratate, iar 307 au decedat din cauza COVID-19. Ieri, 2 iunie, au fost confirmate în Republica Moldova, 188 cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării