main logo
2091

Pacienții cu COVID-19 au acces la telefoanele mobile sau nu?

Pe rețelele de socializare au început să circule mai multe informații potrivit cărora pacienții cu COVID-19 din Republica Moldova ar fi obligați să renunțe la telefoanele mobile în momentul internării.

Pacienții cu COVID-19 au acces la telefoanele mobile sau nu?

O postare în acest sens a fost publicată și de vloggerul Ion Andronache, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

Vloggerul a întrebat dacă nu cumva pacienții infectați cu coronavirus sunt deposedați de telefoanele mobile și li se interzice accesul la internet?

„Nu îmi explic de ce nimeni din cei 300 de pacienți nu a vorbit de acolo. Măcar un live, o postare în care să povestească despre cum se simte, care-i atitudinea medicilor, ce se întâmplă împrejur… să vină cu îndemnuri de pe patul de spital către oamenii care stau acasă, îndemnuri către autorități… Nimic! Dacă li se iau telefoanele și li se interzice să facă publice orice informații de acolo asta-i grav… tare grav!”, a scris Andronache pe Facebook.

La scurt timp, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a venit cu o precizare:

„Toți pacienții internați cu infecția COVID-19, în cadrul instituțiilor medicale strategice, au acces la telefoanele mobile personale. La fel, pacienții internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii au acces și la internet”, menționează responsabilii instituției.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 4 decese din cauza COVID-19, iar 22 de pacienți s-au tratat de noul coronavirus.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

- Evitați locurile publice. Stați acasă;

- Păstrați distanța socială de minim 1 metru;

- Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

- Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

- Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

- La primele simptome de boală precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării