main logo
11642

Pacient în stare gravă, trimis cu microbuzul de linie la Chișinău

Situație revoltătoare într-un maxi-taxi de pe ruta Bulboci-Soroca-Chișinău.

Pacient în stare gravă, trimis cu microbuzul de linie la Chișinău

Un tânăr, care fusese operat în timpul nopții la spitalul din Drochia, a fost transportat la spitalul din Chișinău... cu transportul public.

Din imaginile transmise redacției Știri.md se vede cum tânărul, cu mâna bandajată, abia de mai poate de dureri.

Conform martorilor, în apropierea localității Ghindești, Florești, acestuia i se făcuse rău, așa că șoferul oprise vehiculul pentru a chema ambulanța.

Timp de 40 de minute nicio ambulanță nu a venit, iar bărbatul care sunase la 112 afirmă că în timp ce așteptau salvarea a fost sunat și întrebat dacă ar putea cu microbuzul să-l aducă pe pacient la Urgență.

"Iată așa... plătește asigurarea în Moldova!", a spus autorul imaginilor video.

Responsabilii de la Serviciul Naţional Unic Pentru Apelurile de Urgenţă 112 au venit cu o reacție în acest caz:

"Serviciul 112 vă informează că, apelul cu privire la cazul tânărului fost înregistrat în Sistemul Informațional Automatizat 112 pe data de 20 august la ora 07:21. Ulterior, fișa apelului de urgență a fost transmisă de operatorul 112 către Ambulanță la ora 07:24.
Din momentul transmiterii fișei apelului de urgență, asigurarea intervenției echipelor specializate de urgență ține de competența Serviciilor Specializate de Urgență în funcție de natura urgenței.
Reiterăm că, Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 a acționat în limitele competenţelor sale stabilite de legislația în vigoare.
 Menționăm că, Serviciul 112 și-a onorat pe deplin atribuțiile în conformitate cu prevederile Legii nr. 174 din 25.07.2014 cu privire la organizarea și funcționarea Serviciului Național Unic pentru apelurile de urgență 112, alin. 1, art. 6 , lit. b) și f), care Serviciul 112 prin asigurarea preluării, înregistrării automate şi procesării apelurilor de urgenţă comunicate și furnizării către serviciile specializate de urgenţă a informaţiei procesate referitor la situaţia de urgenţă. 
Subliniem că, în conformitate cu prevederile art.19 alin. (2) al aceleași legi, din momentul transmiterii de către Serviciul 112 a datelor privind apelul de urgență la dispeceratele serviciilor specializare de urgență, Serviciul 112 nu poartă răspundere pentru activitățile ulterioare ale serviciilor specializate de urgență".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării