main logo
624

Otaci: Sinistrații din blocul demolat își primesc compensațiile

Sinistrații de la Otaci din blocul demolat îți primesc compensațiile acordate de Guvern și sunt în căutare de case de locuit.

Otaci: Sinistrații din blocul demolat își primesc compensațiileFoto: ipn.md

Potrivit unui comunicat al Executivului, a doua clădire, învecinată cu blocul demolat, în Raportul de expertiză tehnică s-a constatat că terenul de fundare, pereții și acoperișul clădirii nu sunt satisfăcătoare, connluzionându-se că exploatarea clădirii în starea actuală nu se recomandă, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Prim-ministra Maia Sandu a solicitat urgentarea pregătirii tuturor documentelor necesare, astfel încât oamenii să poată cât mai curând să primească compensațiile și să poată găsi alte spații de locuit.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, a declarat că în viitorul apropiat va fi pregătită o Hotărâre de Guvern. 

Știri.md amintește că la data de 19 iunie, o scară cu 12 apartamente dintr-un bloc de locuit din Otaci s-a prăbuşit, iar salvatorii au evacuat în mod de urgenţă 46 de oameni.

Procuratura raionului Otaci a inițiat o cauză penală pe faptul executării necalitative a construcţiilor, în urma prăbușurii clădirii.

La data de 27 iulie cabinetul de miniştri a aprobat alocarea mijloacelor financiare din Fondul de rezervă al Guvernului pentru despăgubirea persoanelor rămase fără locuinţă din oraşul Otaci.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării