main logo
8489

Ostatici într-un club din Chișinău. IGP: Negocierile au durat 3 ore

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Iurie Podarilov, confirmă că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 29-30 ianuarie curent, oamenii legii au eliberat peste 100 de persoane din incinta unui club de noapte din Capitală.

Ostatici într-un club din Chișinău. IGP: Negocierile au durat 3 oreFoto: captura video

În cadrul unui briefing de presă, șeful IGP a menționat că administrația clubului a simulat sistarea activității atunci când polițiștii au efectuat verificări, transmite Știri.md.

"Sâmbătă spre duminică am eliberat peste 100 de persoane din incinta unui club. Agentul economic urmează să fie sancționat.

Clienții au fost identificați. Dacă vor fi depistate încălcări în acțiunile acestora, urmează să fie penalizați.

În incinta localului se aflau peste 100 de persoane. Toți sunt egali în fața legii. Noi vom lupta ferm pentru sănătatea oamenilor, pentru noi nu contează cine este prezent – procuror sau judecător. Toate persoanele urmează să fie investigate", a declarat Iurie Podarilov.

Mai mult, șeful IGP a precizat că oamenii legii au negociat cu administrația aproximativ 3 ore pentru ca să se permită intrarea în incinta clubului de noapte.

"Negocierile cu administrația au durat circa 3 ore. Nu a intervenit ambulanța, după ora 02:20 a avut loc un apel la serviciul 112.

Administrația, fiind speriată cu riscul de a fi amendată, a deschis ușa. Când polițiștii au intrat în interior s-a constatat că peste 100 de clienți au fost deserviți în incinta clubului.

Urmează să fie aplicate sancțiuni", a mai spus șeful IGP.

Știri.md reamintește că noaptea de sâmbătă spre duminică, 29-30 ianuarie, a fost o noapte fierbinte într-un local în care s-a dat o petrecere privată cu câteva sute de persoane, după ce Poliția a venit cu verificări fără a avea toate actele la îndemână, iar administrația s-a baricadat în interiorul localului.

În jurul orei 00:00, echipajele s-au deplasat la clubul de noapte „ATTICO”, de pe strada Nicolae Dimo, unde avea loc o petrecere privată cu aproximativ 400 de persoane, printre care se aflau mai mulți acuzatori de stat din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Ciocana, magistrați din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, dar și ofițeri din cadrul Centrului Național Anticorupție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării