739
0
Organizatorii au explicat de ce Maratonul are loc în centrul Chișinăului
739
0

După Maratonul Internațional Chișinău, în adresa organizatorilor au parvenit mai multe nemulțumiri pe faptul că unele străzi din centrul Capitalei au fost închise. Revoltat de cele auzite, fondatorul companiei Simpals, Dmitri Voloșin, a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook.

Polemici în jurul Maratonului. Reacția organizatorilor la nemulțumiri

Ca și în anii precedenți, pentru organizarea celui mai grandios eveniment sportiv din țara noastră, a fost nevoie de închiderea unor străzi din Capitală, fapt care a dus la reacții negative din partea locuitorilor, care și-au vărsat indignările pe rețele de socializare, transmite Știri.md

Dmitri Voloșin, fondatorul companiei Simpals, a explicat cauza închiderii străzilor, dar,  totodată, a spus și unele secrete ce fac parte din organizarea evenimentului.

„Astăzi s-au vărsat doar emoții negative asupra organizatorilor, din cauza cărora circulația în oraș este blocată, iar oamenii nu se pot deplasa, pentru că noi organizăm astfel de curse pentru a distrage oamenii de la protestele oligarhilor. Nu-mi place să mă justific, dar pot să demonstrez documental fiecăruia că: 

1. Maratonul a suferit pierderi deja al patrulea an. Nu vorbim despre nici un profit, sperăm să ieșim la zero. 

2. Maratonul se desfășoară în cele mai mari orașe ale lumii și nu doar în capitalele țărilor, dar și în provincii. Și peste tot în centrul orașului. Și toate străzile orașelor sunt închise pentru jumătate de zi. De ce?

3. Pentru dezvoltarea turismului. Astăzi la Maratonul Internațional Chișinău au participat peste 500 de străini din 50 de țări, cu rudele și cu prietenii - aceasta însemnă peste 1.000 de turiști care au lăsat în țara noastră în jur de jumătate de milion de euro. Totodată, ei au aflat despre existența Moldovei pe hartă, despre cultura ei, ospitalitatea și vor povesti despre aceasta și prietenilor lor. 

4. La maraton au participat persoane cu dizabilități, pentru ei fiind practic singura oportunitate de a ieși în oraș. Și o motivație de nedescris pentru toți ceilalți. La fel, mai mult de 20 de persoane dintre acestea au venit de peste hotare.

5.  Ceea ce este principal: Evenimentul sportiv este practic unicul de acest gen în Moldova, care unește lumea nu în funcție de opinia politică, naționalitate și de vector politic. Oamenii se bucură, îmbrățișează oamenii necunoscuți din jur, în jur sunt doar zâmbete și toată PMAN este plină de lucruri pozitive. Această unire a oamenilor sparge tiparele. Doar pentru aceasta eu sunt gata să investesc în Maratonul Internațional Chișinău. 

Voi propuneți să-l organizăm în afara orașului și să le arătăm străinilor strada Muncești? Sau poate persoanele în scaun cu rotile să-și fractureze mâinile și picioarele în găurile din asfalt de pe drumurile din orașul Durlești? Sau poate, în genere, să anulăm acest maraton, pentru ca unii oameni să ajungă la piață cu 15 minute mai repede ca lă-și cumpere o bucată de brânză. Dacă așa, atunci, țara noastră nu mai are șanse”, a scris Dmitri Voloșin.

Ideea de a organiza maraton în centrul Capitalei este susținută de renumitul blogger Serghei Uzun (Frumich).

A susținut organizarea maratonului și a promis să alerge anul viitor și Mark Tkachuk.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter