main logo
3135

Ordinul emis de Ministerul Educației, după tăierea panglicii la WC

Ministerul Educației a emis astăzi un ordin, prin care interzice accesul în instituțiile de învățămînt a altor persoane, precum și organizarea în cadrul instituțiilor de învățământ a activităților ce nu au tangență cu procesul educațional (manifesări cultural-artistice, politice, întâlniri cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice etc.

Ordinul emis de Ministerul Educației, după tăierea panglicii la WCFoto: Deschide.md

Potrivit ordinului semnat de ministrul Igor Șarov, nerespectarea prevederilor prezentului ordin constituie abatere disciplinară și servește temei pentru tragerea la răspundere disciplinară a conducătorilor vinovați, transmite Știri.md.

Decizia vine după ce în spațiul public a fost distribuită o imagine în care doi elevi apar alături de primarul localității și de doi socialiști la inaugurarea unui bloc sanitar din cadrul gimnaziului din satul Hiliuți, raionul Rezina, R. Moldova.

Fotografia a scandalizat opinia publică.

Maia Bănărescu, avocatul poporului pentru drepturile copilului, a condamnat cu fermitate orice acțiuni prin care s-ar face uz de copii, profitând de vulnerabilitatea acestora, pentru sensibilizarea publicului și obținerea unui transfer de imagine pozitivă.



Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării