main logo
5510

Orașul italian care îți oferă 30.000 de euro ca să te muți acolo

În ultimii ani, orașele din Italia au încercat prin diverse metode să atragă noi rezidenți. Acum, orașul pitoresc Presicce din regiunea însorită Puglia a venit cu o ofertă tentantă.

Orașul italian care îți oferă 30.000 de euro ca să te muți acolo

Oficialii locali au anunțat că vor plăti oamenilor până la 30.000 de euro (33.000 de dolari) pentru a cumpăra o locuință goală și pentru a deveni rezidenți, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Casele scoase la vânzare pentru această ofertă au prețuri de aproximativ 25.000 de euro. La fel ca în cazul multor proprietăți ieftine puse în vânzare în Italia, și acestea au fost abandonate de multă vreme de proprietarii lor.

Presicce se află în apropierea plajelor cu ape extrem de limpezi din Santa Maria di Leuca.

„Sunt multe case goale în centrul istoric construit înainte de 1991 pe care am dori să le vedem din nou pline cu noi rezidenți”, a declarat consilierul local Alfredo Palese, adăugând că este păcăt să vadă cum cartierele istorice și clădirile cu arhitectură minuată se golesc.

Detaliile unui astfel de acord sunt în prezent în curs de finalizare, a adaugat Palese, dar autoritățile vor pune mai multe detalii în perioada următoare pe site-ul primăriei.

„Vom oferi până la 30.000 de euro persoanelor care doresc să se mute aici și să cumpere una dintre aceste locuințe abandonate”, spune el. „Finanțarea totală va fi împărțită în două: o parte va merge cătee cumpărarea unei case vechi și cealaltă parte pentru renovare dacă este nevoie”, a adăugat el.


Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării