main logo
658

Orașul Chișinău, plin de gropi și străzi distruse

Sunt nevoiți să calce prin gropi pentru a se urca în microbuz sau chiar pentru a se deplasa pe trotuare.

Orașul Chișinău, plin de gropi și străzi distruse

 Cu această problemă se confruntă zi de zi locuitorii străzii Dimo din sectorul Râșcani al capitalei. Oamenii spun că de zeci de ani strada pietonală nu a fost reparată, iar autoritățile nici nu se grăbesc să o facă, transmite Știri.md cu referire la tvc.md.

Deplasarea, pentru pietonii de pe strada Dimo din capitală este mai degrabă o cursă cu obstacole. Imagini apocaliptice. Gropile care seamănă cu niște cratere devin un adevărat pericol.

„E groaznic, este foarte groaznic deoarece, iată eu aștept 117 și el când se parchează, el se urcă pe partea aceasta și nu știi din care parte să stai, unde să te ferești ca să poți să urci, să mergi cu transportul dat.”

„Desigur că este stricată, stricată, este nevoie de reparație.”

„Nu este clar, oare când va fi ordine în acest oraș, în acest sector. Să ne uităm la alte locuri din oraș, este tot aceeași.”

Chișinăuienii care locuiesc în apropierea străzii Dimo și cei care circulă mereu pe această porțiune de drum, nici nu-și aduc aminte când a fost reparată.

„Nu știu, nu țin minte când a fost aici reparat. Gropile acestea întotdeauna au fost aici, ele se măresc.”

„Greu de mers, este murdărie. Da sunt de mult, eu am cinci ani de când trăiesc în cartierul acesta, dar cred că sunt încă de mai demult.”

Omenii mai spun că autoritățile nu se implică. Pe demnitari nu-i interesează starea orașuluI, ei doar știu să facă promisiuni.

„Eu cred că de mai mult de zece ani este dezordinea aceasta. Drumurile întotdeauna au fost așa, aici nu a fost bine, drumul să fie asfaltat și totul să fie frumos. La noi este cam așa: au venit, au făcut promisiuni de genul – da, noi vom face, vom face, vom face, promit, spun, dar niciun rost, așa rămâne.”

În acest an este planificată reabilitarea integrală a 11 străzi din sectoarele capitalei, volumul fiind de 88 de mii de metri pătrați, unde se vor investi peste 36 de milioane de lei, bani din bugetul municipal. Totodată, sunt planificate ca să fie renovate și alte străzi secundare din capitală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării