main logo
633

Optimizarea PG, finalizată: Numărul statelor de personal, redus

Procuratura Generală informează despre finalizarea procesului de optimizare a structurii instituției.

Optimizarea PG, finalizată: Numărul statelor de personal, redusFoto: știri.md

Procesul de optimizare a fost inițiat la data de 25 ianuarie 2022, urmare a eliberării acordului de către Consiliul Superior al Procurorilor în vederea efectuării modificărilor în structura Procuraturii Generale, procuraturilor specializate și teritoriale, transmite Știri.md.

În acest context, începând de astăzi, 3 mai 2022, numărul statelor de personal din cele 90 de funcții de procurori existente în cadrul Procuraturii Generale 21 au fost reduse, după cum urmează:

- o funcție de adjunct al procurorului general,

- patru funcții de șef Direcție,

- patru funcții de șef Secție,

- 12 funcții de procurori în Secție.

Din numărul total de funcții optimizate din cadrul Procuraturii Generale, nouă funcții au fost realocate Procuraturii Anticorupție, cinci funcții către PCCOCS și șapte funcții către Oficiul reprezentarea învinuirii în instanța de judecată a Procuraturii mun. Chișinău.

Concomitent, în Procuratura Generală au fost reduse și șapte funcții de consultant al procurorului. Aceste unități de personal au fost realocate după cum urmează: patru funcții către Procuratura Anticorupție și trei funcții către PCCOCS.

Toți angajații din cadrul subdiviziunilor structurale ale Procuraturii Generale, supuse procesului de optimizare, au fost preavizați cu privire la încetarea raporturilor de serviciu, în corespundere cu prevederile legislației muncii și celei ce ține nemijlocit de activitatea Procuraturii, asigurându-le în acest sens toate drepturile legale în vederea exprimării opțiunii de a alege o altă funcție vacantă din cadrul sistemului Procuraturii.

Prin urmare, în rezultatul procedurilor legale realizate, la moment au rămas să activeze în funcția de procuror în Procuratura Generală 69 de procurori și, respectiv, 123 de funcționari și personal tehnic.

În această ordine de idei, ținem să precizăm că, în vederea realizării scopului de a avea o Procuratură Generală modernă, care să corespundă necesităților actuale, în continuare această subdiviziune structurală urmează să exercite sarcinile principale ce țin exclusiv de stabilirea politicilor la nivel de sistem al Procuraturii, precum și administrarea acestui sistem.

Respectiv, activitățile ce țin de domeniul urmăririi penale și reprezentării învinuirii în instanțele de judecată vor fi realizate nemijlocit de către procuraturile specializate și teritoriale.

Remarcăm că, reconceptualizarea și optimizarea Procuraturii Generale se circumscriu plenar obiectivelor fixate în Programul de Dezvoltare Strategică a Procuraturii pentru anii 2021-2025, acțiuni orientate spre realizarea unor schimbări majore întru atingerea obiectivului strategic „Administrarea eficientă și modernă a Procuraturii” (IV), iar în consecință și a obiectivului specific „Continuarea optimizării sistemului Procuraturii” (pct. 4.1).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării