main logo
520

Opt procurori, vizați contravențional privind declarațiile de avere și interesele personale

Inspectorii din cadrul Autorității Naționale de Integritate (ANI) au inițiat cauze contravenționale legate de depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale în privința a opt procurori. Până în prezent, au fost deja achitate două amenzi.

Opt procurori, vizați în cauze contravenționale. Care sunt acestea

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii au verificat, până în prezent, mai mult de 300 de declarații de avere și interese personale ale procurorilor, pentru 2018, și s-au autosesizat în 44 de situații pe marginea cărora urmează să fie inițiate controale ale averilor și intereselor personale, transmite Știri.md cu referire la anticoruptie.md.

La baza autosesizărilor a stat depunerea tardivă a declarației, precum și lipsa unor date din declarația de avere și interese personale, pentru 2018.

Amintim că, la mijlocul lunii august, ANI anunța că opt judecători, care au completat tardiv declarațiile de avere și interese personale, pentru anul 2018, riscă amenzi contravenționale. 

„În urma verificărilor prealabile, inspectorii s-au autosesizat în 24 de cazuri, fiind inițiate șase controale aprofundate ale averilor și intereselor personale. 

Analiza celor aproximativ 400 de declarații ale judecătorilor pentru anul precedent a arătat că deși la capitolul formă și conținut acestea corespund cerințelor, un neajuns important este legislația permisivă. 

Conform prevederilor legale, în declarație se indică valoarea contractuală a bunului, care este adesea diminuată semnificativ în raport cu valoarea reală sau de piață”, menționa sursa citată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării