main logo
369

Oportunitate de călătorie pentru apărătoarele drepturilor omului

Tinerele apărătoare ale drepturilor omului pot participa la un program de sprijin și consolidare a abilităților de advocacy, care include oportunitatea de călătorie în afara țării.

Oportunitate de călătorie pentru apărătoarele drepturilor omuluiOportunitate de călătorie pentru apărătoarele drepturilor omului

Inițiativa este organizată de IREX Europa, organizație civică din Franța, și partener național al Fondului Ucrainean pentru Femei, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md

În cadrul inițiativei se oferă granturi de călătorie de până la 1.200 de euro pentru a permite femeilor care apără drepturile omului să participe la evenimente naționale, regionale și internaționale dedicate protecției drepturilor femeilor și fetelor.

Granturile se oferă pentru facilitarea creării de rețele între tinerele lidere active care s-au alăturat recent mișcării drepturilor omului. De asemenea, scopul inițiativei este schimbul de cunoștințe și bune practici și creșterea vizibilității tinerelor lidere din regiune.

Suportul acordat poate acoperi costurile asociate participării la:

  • Evenimente internaționale, precum Conferința Forumului Internațional al Femeilor cu privire la Femeile lidere, Forumul Global privind drepturile omului, Summit-ul de la Geneva pentru drepturile omului și democrație, forum Femeile AWID etc.
  • Evenimente regionale și naționale, precum: Festivalul Meta organizat de MakeOut (Belarus); Festivalul DOTYK (Belarus); Forumul Eurasian pentru femei, etc.

Cererile de participare la eveniment trebuie prezentate cel târziu cu 40 de zile înainte de data evenimentului.

De granturi pot beneficia femeile care:

  • se identifică ca femei, inclusiv femeile trans și ne-binare gender, care se identifică într-o măsură mai mare ca femei;
  • luptă pentru drepturile omului/drepturile femeii și au experiență în activism;
  • au vârsta între 18 - 30 de ani, cu experiență într-o mișcare a drepturilor omului de cel mult 2 ani;
  • dețin cetățenia Republicii Moldova și locuiesc în prezent în Moldova.

Prioritate vor avea candidatele care locuiesc în zonele rurale sau care au puțină experiență în activități similare și/sau nu pot ajunge la eveniment cu altă ocazie.

Pentru a beneficia de oportunitate, apărătoarele trebuie să completeze formularul de cerere și să-l expedieze la adresa de e-mail: o.bitca@uwf.org.ua.

Formularul de participare poate fi accesat pe pagina UAM.

Inițiativa va dura doi ani, cu participarea a cinci țări din Eurasia și cu sprijinul Uniunii Europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării