main logo
4343

Opinii împărțite despre pachetele oferite de Primărie copiilor

Pe când unii părinți sunt mulțumiți de pachetele cu produse alimentare destinate elevilor care au trecut la învățământul online, alții critică autoritățile și bucătăresele.

Opinii împărțite despre pachetele oferite de Primărie copiilorFoto: Facebook/ Grupul părinților solidari (Moldova)

Părinții activ discută pe rețelele de socializare pachetele cu terciuri și biscuiți pentru copiii lor, transmite Știri.md.

Părerile acestora s-au împărțit în două tabere pe un grup de pe Facebook. Unii sunt mulțumiți de ceea ce au primit copiii, alții se arată nedumeriți și se întreabă cum să-și hrănească copiii din ceea ce le-au oferit autoritățile timp de două săptămâni.

”Normal. aș spune eu, pentru un copil să mănânce zilnic micul dejun îi ajunge pentru 2 săptămâni ca cantitate”, scrie un părinte.

”La noi la școală s-a anunțat că pachetele vor fi diferite, că sunt produse ce nu pot fi divizate per copil. S-a dat, ok! În alți ani nici asta nu făceau, deși avem ceva ani de pandemie! Cred că învățământul online și gestionarea acestuia e o problemă mai critică acum!”, spune un alt părinte.

”Bravo!!! Decât nimic, spunem mulțumesc și pentru asta. Și în general, la noi în Moldova prima dată așa ceva se dă”.

”Exact aceste produse le vom primi și noi mâine. Copilul încă m-a întrebat: mama, dar biscuiții vor fi cu ciocolată?”.

Pe de altă parte, unii părinți se întreabă de ce anul trecut nu s-au oferit astfel de ajutoare.

”Doar o remarcă, când s-a început pandemia și copiii au stat luni de zile acasă, la fel trebuia să primim așa pachete, dar nu prea s-au izbit, doar unele școli au dat... primarul face un pic de electorală, dar așa e la noi”.

Unii au sărit cu acuzații la administrația școlilor și la bucătăresele care ar fi pus prin buzunare câte o firimitură din pachetele copiilor.

”Se fură din pachetul întreg destinat, ți se pare normal? Nu e problema că moldoveanul nu e mulțumit, moldoveanul e hoț serios și fură orice trece prin mâinile lui, mai ales de la gura copiilor, dacă au făcut pachet întreg. păi să ajungă un pachet întreg, dar nu pe bucăți, de asta avem ce avem și de asta comentează mulți, nu că sunt nemulțumiți. dar că văd că se fură și nimeni nu verifică, ar fi bine să pună toți pozele și să trimită primarului să vadă el ce a zis. da ce a ajuns la copii”.

”La noi lămâia și covrigeii s-au pierdut pe undeva”.

”La noi. la moldoveni, cât nu le-ai da niciodată nu sunt mulțumiți. Atunci când nu este cred că este cel mai bine”.

”Nu e vorba că nu-i mulțumită lumea. dar de faptul că până ajunge la destinație se pierde câte ceva din pachet și de vină nu este primarul, dar deja direcția și bucătăresele școlii”.

Pachetul alimentar pentru elevi include: produse de patiserie și cofetărie (fără conținut de grăsimi hidrogenizate), covrigei și biscuiți (fără grăsimi hidrogenizate și aditivi alimentari), suc în pachet tetrapac (conținutul de zahăr<5 gr. per 100 gr); cașcaval porționat ambalat (grăsimi până la 45%), unt-82,5% grăsime, fructe (mere, banane, citrice), crupe în sortiment, paste făinoase, iaurt natural, 2,6% neîndulcit.

Știri.md reamintește că Primăria Chișinău a ordonat să împarte alimente gratuite la pachet pentru 39.527 de elevi din 121 de instituții de învățământ din Chișinău, în perioada desfășurării lecțiilor online.

Sursa foto: Facebook/ Grupul părinților solidari (Moldova)

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării