main logo
652

Opinie: Mulți ortodocși nu știu ce înseamnă să fii creștin

Mulți oameni se consideră ortodocși, dar nu știu ce înseamnă să fii creștin.

Opinie: Mulți ortodocși nu știu ce înseamnă să fii creștin

 Această opinie a fost exprimată de către Parohul Bisericii Sf. Gheorghe, Vitalie Șincari, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova pe canalul TV NTV-Moldova, transmite Știri.md cu referire la Noi.md.

"Întrebați-i: Ce înseamnă să fii creștin? Și atât. Și nimerești într-un vid. Nu mai vorbim despre faptul dacă o asemenea persoană cunoaște cel puțin o rugăciune - Tatăl nostru sau Crezul. De fapt, pentru mulți creștini constituie o întrebare ce înseamnă să fii creștin", a remarcat Vitalie Șincari. 

"Aceasta este într-adevăr o întrebare serioasă, care nu este atât de simplă precum pare. Deși răspunsul este foarte simplu. Un creștin este acela care îl vede pe Hristos prin ochii apostolilor, adică așa cum l-au văzut apostolii. Pentru că toată lumea l-a văzut pe Hristos în moduri diferite. Iuda, Pilat. Ochii lor erau diferiți. Un creștin este acela care îl vede pe Hristos prin ochii apostolilor. Așa cum l-au văzut apostolii, cum li s-a înfățișat cu adevărat. O astfel de componentă religioasă va fi întotdeauna puțină, precum există puțini artiști reali, puțini oameni de știință adevărați, oameni care gândesc. Acesta este un mister care se deschide la limita resurselor umane", a subliniat Parohul Bisericii Sf. Gheorghe.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării