main logo
443

Opinie: Cea mai probabilă variantă este cea a alegerilor anticipate

Cea mai probabilă variantă de evoluție a situației postelectorale în Republica Moldova este cea a alegerilor parlamentare anticipate.

Opinie: Cea mai probabilă variantă este cea a alegerilor anticipate

În această situație, prin comportamentul său, blocul politic ACUM dă de înțeles că se pregătește pentru un scrutin anticipat, dar nu pentru a forma o coaliție. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul unei emisiuni de la un post TV, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Politologul Boris Șapovalov consideră că, cel mai probabil, vor avea loc alegeri anticipate. În opinia lui, PSRM are un program electoral foarte clar, îndreptat spre dezvoltarea țării și socialiștii sunt gata să colaboreze cu blocul ACUM pentru binele țării. 

„Dar cu cine să colaboreze când ACUM are fantezii ideologice care nu au nimic în comun cu realitățile actuale și cu atât mai mult cu istoria?”, se întreabă politologul.

Boris Șapovalov consideră că deputații ACUM nu și-ar dori să-și asume o răspundere și că și-ar dori să stea liniștit în Parlament în următorii patru ani și să critice Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor. În plus, politologul consideră că blocul visează să împingă socialiștii în brațele PDM.

Potrivit jurnalistului Valerii Demidețkii, comportamentul deputaților ACUM de 9 mai arată că aceștia se orientează pe electoratul lor și se pregătesc pentru alegeri anticipate. „Nu are rost să se aștepte din partea lor un constructivism pentru crearea unei coaliții. Este clar că ei se pregătesc pentru alegeri anticipate”, a afirmat jurnalistul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării