main logo
457

Operatorii aerieni, evaluați de Autoritatea Aeronautică Civilă

Operatorii aerieni ai Republicii Moldova au fost evaluați de Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) la capitolul corespunderii standardelor internaționale de siguranță, precum și al conformării angajamentelor asumate de țara noastră față de Uniunea Europeană.

Operatorii aerieni, evaluați de Autoritatea Aeronautică Civilă

În urma evaluării desfășurată în perioada noiembrie 2018 - martie 2019, AAC a constatat că două companii aeriene moldovenești, care exercită activități de transport de pasageri în/din Republica Moldova, sunt conforme normelor și standardelor internaționale din domeniu și asigură un nivel înalt de siguranță, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

Totodată, pentru unii operatori aerieni care exercită activități de zbor în afara Republicii Moldova (Orientul Mijlociu, Asia și Pacific) au fost dispuse măsuri restrictive prin interzicerea operării unei aeronave și suspendarea Certificatului de operator aerian (AOC).

Totodată, ieri AAC a emis o directivă prin care a interzis operarea zborurilor în spațiul Uniunii Europene pentru mai multe companii aeriene care nu dețin Certificat de operator din țară terță (TCO) emis de Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor.

AAC a dat asigurări că deciziile nu vor afecta transportul de pasageri din și spre Republica Moldova, ci doar va asigura un nivel mai înalt de siguranță.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării