324
0
Operațiunea Diaspora, desfășurată la frontieră până în septembrie
324
0

Pe parcursul lunii august, în punctele de trecere a frontierei este desfășurată operațiunea „Diaspora”, pentru a asigura fluidizarea traficului transfrontalier.

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a declarat joi, 15 august, că în cadrul operațiunii, în cele mai aglomerate puncte de trecere au fost instalate puncte de reabilitare, în scopul comunicării cu cetățenii, asigurării cu apă potabilă și acordării asistenței medicale, în funcție de necesitate, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

„Încercăm să facem tot posibilul pentru ca oamenii să simtă mai puțin disconfort la trecerea frontierei”, a precizat Andrei Năstase.

Declarațiile au fost făcute de Andrei Năstase în cadrul unui briefing susținut împreună cu șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, la o lună de la venirea acestuia în funcție. Năstase a precizat că în acest interval de timp, la Poliția de Frontieră au fost identificate mai multe probleme „inclusiv niște scheme de natură să afecteze grav siguranța națională”. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter