main logo
2039

Operațiunea Deepfake: 12 persoane, în arest preventiv pentru 30 de zile

Cei 12 tineri, reținuți în urmă cu câteva zile la Chișinău, care ar fi înșelat 55 de persoane, au fost plasați în arest preventiv pe 30 de zile.

Operațiunea Deepfake: 12 persoane, în arest preventiv pentru 30 de zileImagine simbol

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, încheierea a fost pronunțată vineri, 9 august, de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, iar investigațiile continuă, transmite Știri.md.

„Cei 12 învinuiți urmare a operațiunii „deepfake” sunt plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor PCCOCS. Încheierea a fost pronunțată vineri de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, menționează reprezentanții PCCOCS.

Știri.md amintește că anterior, în mai multe localități din R. Moldova au avut loc un șir de percheziții, soldate cu reținerea a 12 bănuiți de escrocherie și spălare de bani. Este vorba despre o operațiune de amploare, deoarece bănuiții activau în domeniul „investițiilor” pe diverse platforme dedicate persoanelor din România, începând din 2021. Potrivit autorităților, prejudiciile se ridică la circa 1.200.000 de euro.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării