main logo
440

Operațiune specială: 240 de taximetriști au fost amendaţi

Pe parcursul ultimelor două săptămâni inspectorii de patrulare au organizat operațiunea “Taxi”, în cadrul căreia au verificat legalitatea activității taximetriștilor.

Operațiune specială: 240 de taximetriști au fost amendaţi

În urma verificărilor, poliţiştii au întocmit 240 de procese-verbale pentru încălcări care au pus în pericol viața pasagerilor și traficul rutier, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, taximetriștii din toată țara au fost monitorizați, în timpul serviciului, cum transportă călătorii și dacă respectă Regulamentul Circulației Rutiere. 

În urma acțiunilor întreprinse, polițiștii de patrulare au depistat un șir de încălcări la exploatarea vehiculelor, defecțiuni tehnice, nerespectarea regulilor de transportare a pasagerilor, precum și mijloace de transport care nu au fost supuse testării tehnice şi au întocmit 240 procese-verbale.

Conform datelor statistice oferite de INP, în primele cinci luni ale acestui an, din vina conducătorilor de taxi s-au produs 37 de accidente rutiere, soldate cu trei persoane decedate și 46 traumatizate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării