main logo
478

ONU: Moldova nu respectă angajamentele asumate în domeniul ecologiei

Comitetul pentru respectarea Convenţiei de la Aarhus al Comisiei Economice Europene a ONU a remarcat în cadrul şedinţei de la Geneva că Moldova nu respectă angajamentele asumate în domeniul ecologiei.

ONU: Moldova nu respectă angajamentele asumate în domeniul ecologiei

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a comunicat pe reţele de socializare directorul Asociaţiei Internaţionale Ecologice a Păstrătorilor Râului "Eco-TIRAS", Ilia Trombiţchi, care a menţionat că, „în 1999, Moldova a fost prima ţară care a ratificat acest instrument internaţional al democraţiei de mediu, iar la şedinţa Comitetului s-a afirmat că Moldova pentru prima dată nu a prezentat raportul privind implementarea Convenţiei şi de mai bine de un an nu răspunde la scrisorile venite din partea Comitetului". 

„Moldova tace, deşi este obligată să răspundă. De exemplu, pentru „reformă" sau pur şi simplu pentru distrugerea Ministerului Mediului prin fuziunea cu alte două ministere, ceea ce a provocat şi continuă să provoace exodul celor mai buni specialişti. Comitetul a decis la şedinţă să apeleze la instanţe mai importante", a subliniat expertul, transmite Știri.md.

Potrivit lui, autorităţile Moldovei „s-au certat cu toate instituţiile internaţionale şi acum nu le rămâne decât să scuipe în continuare pe toate principiile umane de coexistenţă civilizată a naţiunilor, iar Moldova, pas cu pas, părăseşte comunitatea ţărilor civilizate".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării