main logo
285

ONG-urile de tineret sunt chemate să solicite finanțare pentru dezvoltare

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat Programul de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret.

ONG-urile de tineret sunt chemate să solicite finanțare

Ministerul spune că programul are drept scop susținerea și dezvoltarea sectorului de tineret din Republica Moldova. Criteriile de eligibilitate, priorităţile programului de granturi pentru anul următor, procesul de aplicare, criteriile de selectare a câștigătorilor, precum și valoarea granturilor oferite au fost prezentate de către ministrul Monica Babuc, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md.

,,Prin acest program se oferă suport logistic şi financiar pentru realizarea iniţiativelor şi proiectelor de tineret cu impact atât la nivel regional, cât și național, consolidându-se în acest mod și cooperarea cu societatea civilă. Totodată, ministrul a menționat că Programul de Granturi pentru organizațiile de tineret asigură crearea oportunităților de participare şi dezvoltare multilaterală a tinerilor din Republica Moldova, susținând participarea activă a acestora în viaţa economică, socială şi culturală a ţării”, a declarat Monica Babuc.

La concurs pot aplica doar organizațiile necomerciale în care tinerii constituie 2/3 din numărul de membri şi din componenţa organelor de conducere, iar scopurile lor statutare sunt orientate spre dezvoltarea personalităţii tinerilor şi integrarea lor în viaţa publică.

Sunt încurajate să depună proiecte organizaţiile de tineret care dispun de cofinanţare, acorduri de parteneriat din partea diferitor instituţii şi donatori locali şi internaţionali şi pot justifica o contribuţie proprie de cel puţin 20 la sută din valoarea totală a proiectului. 

Proiectele înaintate spre finanțare trebuie să aibă o durată de implementare de zece luni și trebuie să se încheie în luna decembrie 2019. Dosarele se depun la sediul MECC, până pe 22 ianuarie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării