main logo
486

OMS atrage atenţia asupra alimentelor pentru bebeluşi care conţin zahăr

Zahăr cu linguriţa. Asta primesc mulţi bebeluşi în primele luni de viaţă, din comoditatea sau lipsa de vigilenţă a părinţilor care cumpără din comerţ alimente ce au în compoziţie "dulcele" periculos.

OMS atrage atenţia asupra alimentelor pentru bebeluşi care conţin zahăr

Este semnalul de alarmă tras de Organizaţia Mondială a Sănătăţii care a analizat peste 8.000 de alimente pentru sugari din 4 mari oraşe şi a demonstrat că aproape jumătate dintre acestea conţineau peste 30 la sută din calorii provenite din zaharuri, transmite Știri.md cu referire la Tvr.md

Acum OMS vrea să schimbe criteriile în ceea ce priveşte alimentaţia nou-născuţilor.

Din comoditate, uneori din lipsa de informare, sau neatenţie, mulţi părinţi aleg varianta uşoară în momentul în care încep diversificarea alimentaţiei copiilor. Cumpără alimente deja preparate din hipermarketuri, sau farmacii, fără să îşi dea seama că astfel, sănătatea copiilor lor poate avea de suferit.

„Sub vârstă de un an, categoric nu se administrează zahăr, nu se administrează sare. Trebuie să avem grijă să administrăm alimente naturale de bună calitate, întotdeauna procesate termic, piureurile de legume şi fructele proaspete”, spune medicul pediatru Valeria Herdea.

Studii recente făcut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în 4 oraşe, Viena, Sofia, Budapesta şi Haifa, pe aproape 8.000 de alimente şi băuturi pentru bebeluşi, au demonstrat că multe dintre acestea conţin cantităţi mari de zahăr. Specialiştii cer acum revizuirea criteriilor în ceea ce priveşte alimentaţia nou-născuţilor.

Chiar şi alimentele pe care le considerăm sănătoase, cum sunt iaurturile, cerealele, biscuiţii şi piureurile din fructe, pot conţine zahăr. De aceea medicii spun că ar trebui să ne uităm cu atenţie pe etichetă, înainte de a le cumpără pentru bebeluşi.

Aceleaşi studii ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au demonstrat că o treime dintre produsele verificare au scris pe etichetă că au zahăr din concentrat din suc de fructe, sau alţi îndulcitori şi conservanţi.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării