main logo
3600

Omorul lui Oleg Horjan: PCCOCS a confirmat că are o listă cu martori

Andrei Duminică, bănuit de Tiraspol în asasinarea liderului comuniștilor din regiunea transnistreană, Oleg Horjan, nu are statut de suspect în ancheta Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Omorul lui Oleg Horjan: PCCOCS a confirmat că are o listă cu martori

Despre acest fapt a comunicat purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur. În același timp, Duminică a respins acuzațiile despre omor și a adăugat că nici măcar nu se afla în regiune în ziua tragediei, transmite Știri.md cu referire la Tv6.md.

Întrebat dacă procurorii noștri au luat legătura cu Andrei Duminică, purtătorul de cuvânt PCCOCS a spus că nu dispune de aceste informații. Totodată, după ce luni Comitetul de anchetă de la Tiraspol a anunțat că are un suspect în cazul omorul liderului comuniștilor din regiunea transnistreană, Oleg Horjan, marți, Procuratura pentru cauze speciale anunță că a retras dosarul de la Bender la decizia Procurorului general interimar.

EMIL GAITUR, purtător de cuvânt al PCCOCS: „Dosarul a fost retras la decizia Procurorului general interimar.
-Care a fost motivarea?
-Pentru că deja coraportarea. O procuratură specializată, în raport cu procuratura din Bender. Și dacă este o procuratură specializată deja vin aici cauze mai deosebite, să zicem așa popular”.

Întrebat dacă există o listă de martori și din ce domenii sunt aceștia, Gaitur ne-a confirmat că există mai multe persoane însă pentru a nu periclita mersul anchetei nu poate oferi detalii.

EMIL GAITUR, purtător de cuvânt al PCCOCS: „Dacă solicitati o listă de martori, funcții…așa…persoană care ar urma să fie trasă la răspundere își dau seama uite că aștia i-au chestionat, înca cineva nu este chestionat, foarte bine e în avantajul nostru…și ulterior merg și influențează pe ăștia despre care noi am vorbit cu aproximație”.

Într-un interviu pentru NewsMaker, Andrei Duminică, persoana pe care autoritățile nerecunoscute din regiunea
transnistreană o acuză că ar avea legătură cu uciderea opozantului Oleg Horjan, a declarat că în ziua omorului se afla peste hotare, acolo unde este și acum.

– Spuneți, vă rog, în ziua omorului vă aflați în Moldova?
– Nu, am fost în Europa, sunt aici de două luni și acum. Nu aveam cum să trec aici [de peste graniță], aceasta nu este granița transnistreană, care poate fi trecută pe jos”.

Tot pentru NewsMaker, vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi a confirmat că Andrei Duminică nu se afla în țară în momentul omorului lui Horjan. Declarația a fost făcută în urma audierilor din cadrul Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova. La discuții au participat vicepremierul Oleg Serebrian și alți reprezentanți ai Biroului pentru reintegrare, un reprezentant al Inspectoratului General al Poliției, un angajat al Procuraturii Generale și unul de la SIS.

Amintim că Tiraspolul a anunțat zilele trecute că Andrei Duminică este principalul suspect în cazul lui Oleg Horjan și a fost dat în căutare. Concluzia a fost făcută pe baza rezultatelor unui control medico-legal, a declarat Veaceslav Brînzari, președintele Comitetului de investigație și a adăugat că persoana căutată și-a executat pedeapsa cu închisoare în același penitenciar ca și Oleg Horjan. Totodată, potrivit Comisiei de anchetă atacatorii ar fi fost cel puțin 3 la număr, iar scopul lor nu ar fi fost crima, dar jaful, așa cum în ziua omorului seiful din cabinetul politicianului a fost găsit deschis și fără nimic în interior. Fostul lider comunist din stânga Nistrului a fost găsit mort în data de 17 iulie în casa sa de lângă Tiraspol. Acum șase luni, el a fost eliberat dintr-o închisoare din stânga Nistrului.

Oleg Horjan a fost găsit împușcat în locuința sa din Sucleia, municipiul Tiraspol. Cadavrul victimei avea semne vizibile de moarte violentă.

Citește și:

Procuratura a retras de la Bender dosarul pornit pe cazul omorului activistului Oleg Horjan

CUC: Asasinarea lui Horjan, investigată sub egida Misiunii OSCE

Asasinarea lui Horjan: OSCE cere Tiraspolului o anchetă complexă

Krasnoselski, despre asasinarea lui Horjan: Deja putem analiza motivele crimei

Promo-LEX: Horjan a fost victima regimului de la Tiraspol

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării