main logo
8621

Omorul din Valea Trandafirilor: Mărturiile fetei care a însoțit militarii

Doi militari din municipiul Chișinău sunt suspectați de omorul tânărului găsit fără suflare, luni, într-un parc din Capitală.

Omorul din Valea Trandafirilor: Mărturiile fetei care însoțea militariiFoto: realitatea.net

Informația a fost confirmată pentru TV6 de reprezentanții Ministerului Apărării. Unul dintre ei și-a recunoscut vina la audieri, iar fata care i-a însoțit în seara producerii nenorocirii le-a spus anchetatorilor că la plecare victima era încă în viață, transmite Știri.md.

Cei doi militari care l-ar fi omorât pe tânărul de 21 de ani, găsit fără suflare în parcul Valea Trandafirilor, au fost reținuți marți. Ei își satisfăceau serviciul militar la Brigada Militară de pe strada Vasile Lupu din Chișinău, însă în ziua crimei se aflau în concediu.

Maria Aramă, șef Serviciul informare și comunicare cu mass-media, Ministerul Apărării: „Ministerul Apărării confirmă că, în seara zilei de marți, doi soldați din Brigada de infanterie motorizată Ștefan cel Mare au fost reținuți, fiind suspectați de omorul săvârșit în parcul Valea Trandafirilor.

Menționăm că soldații au fost încorporați în serviciul militar în termen în luna aprilie 2021, iar pe 2 ianuarie curent, cei doi tineri se aflau în concediu, în afara unității militare”.

Solicitați de TV6, șeful Serviciului de presă al Poliției Capitalei, Svetlana Scripnic, ne-a confirmat doar că pe acest caz au fost reținuți pentru 72 de ore doi suspecți, ambii cu vârsta de 20 de ani.

La audieri, unul dintre ei și-a recunoscut vina, dar celălalt a refuzat să facă declarații. Oamenii legii susțin că i-au identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere ale magazinului din care și-au cumpărat alcool înainte să fi comis crima. De gol i-ar fi dat bonul de plată care le-ar fi căzut din buzunar lângă cadavrul victimei.

Sergiu Savca, procuror: „Procurând niște băuturi alcoolice, au plecat în parcul Valea Morilor. S-au întâlnit cu victima și s-a iscat o ceartă, un conflict și s-a soldat cu ceea ce avem”.

Procurorul mai spune că militarii erau însoțiți de o tânără din Chișinău. La audieri, aceasta a afirmat că totul a pornit după ce unul dintre soldați i-a cerut o țigară victimei care trecea pe alături, iar o vorbă spusă nelalocul ei a și dus la producerea nenorocirii. Ea le-a mai mărturisit anchetatorilor că a încercat să-i despartă pe bătăuși, dar în zadar, și că după ce au plecat, băiatul încă trăia.

Sergiu Savca, procuror: „Acești tineri au maltratat victima și au plecat. Victima era încă în viață. Acesta s-a târât printre copaci și a decedat până la urmă”.

Procurorul nu a putut spune dacă suspecții, unul din Capitală, iar altul din Colonița, înrolați de aproximativ opt luni, ar fi încercat să-și facă alibi.

Portalul deschide.md scrie însă că după comiterea crimei, unul a plecat în concediu, iar altul ar fi invocat că i-ar fi decedat o rudă apropiată.

De asemenea, s-ar fi depistat că, în seara crimei, unul dintre suspecți ar fi căutat în telefon ce prevede Codul penal pentru omor.

Joi, cei doi vor fi audiați suplimentar, după care procurorii vor cere magistraților de la Judecătoria Ciocana arestarea lor preventivă. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 20 de ani de pușcărie sau detenție pe viață.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării