main logo
1064

Omor la piscină: Unul dintre figuranții în dosar a fost eliberat din pușcărie

Unul dintre cei doi inculpați în dosarul crimei de la Hâncești a fost eliberat din izolator și plasat în arest la domiciliu.

Omor la piscină: Unul dintre figuranții în dosar, eliberat din pușcărie

Decizia a fost luată recent de către magistrații de la Curtea de Apel, spune Procurorul Municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefraț, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Schimbarea măsurii preventive a avut loc în privința proprietarului piscinei Amir Rabi. 

Vom aminti că în noaptea de 20 spre 21 iunie, tânărul Dan Osipciuc alături de alți doi prieteni de ai săi de aceiași vârstă, toți din Hâncești, au mers să se scalde la o piscină din localitate. La un moment dat, proprietarul bazinului și un polițist, care s-a dovedit a fi șeful adjunct al Poliției Criminale din Hâncești, au început să tragă din două arme în cei trei studenți. Ulterior, polițistul și patronul și-au justificat acțiunile prin faptul că tinerii ar fi pătruns fără voie pe teritoriul centrului de agrement. În urma ambuscadei, tânărul Dan Osipciuc a fost împușcat și a decedat în scurt timp la spital.

Șeful adjunct al Poliției Criminale din Hâncești, Ion Cojocaru și agentul economic Amir Rabi au fost reținuți. Procurorii îl acuză pe polițist de comiterea depășirii atribuțiilor de serviciu, însoțită de aplicarea armei de foc și omorului intenționat al lui Dan Osipciuc, iar pe agentul economic de complicitate la crimă. Cei doi s-au aflat în arest preventiv în izolator până la recenta decizie a CA în privința lui Rabi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării