main logo
1560

Omor la piscină: Ce căuta adjunctul Poliției Criminale în localul închis

Procurorii au stabilit că șeful adjunct al poliției criminale din Hâncești se afla pe loc atunci când, pe 21 iulie la ora 1 noaptea, a împușcat mortal un tânăr de 20 de ani.

Omor la piscină: Ce căuta adjunctul Poliției Criminale în localul închis

Întrebat de către acuzatori ce căuta după miezul nopții pe teritoriul centrului de agrement având o armă de serviciu la el, Ion Cojocaru a invocat că venise acolo să lucreze asupra unor informații operative pe care le obținuse preventiv. Coincidența ar fi făcut așa încât, exact în acea seară trei tineri să pătrundă ilegal pe teritoriul piscinei unde polițistul se afla „la muncă”, iar el să intervină punându-i la punct cu arma din dotare.

Șeful Procuraturii Municipale, Ștefan Șaptefraț, a declarat pentru Deschide.MD că în cadrul cauzei penale au fost audiați 14 martori, spusele cărora reconfirmă tabloul vinovăției celor doi reținuți. 

„Noi evident că respectăm prezumția de nevinovăție și contabilizăm cele invocate de polițist, dar dincolo de toate avem declarațiile martorilor și restul probelor acumulate care ne reconfirmă tabloul vinovăției sale și a celei de-a doua persoane reținute”, a declarat sursa citată. 

Șeful adjunct al Poliției Criminale din Hâncești, Ion Cojocaru, împreună cu proprietarul centrului de agrement Amir Rabi, sunt cercetați penal conform art. 145, aliniat 2 din Codul Penal - omor intenționat, iar acțiunile polițistului mai sunt cercetate și sub aspectul depășirii atribuțiilor de serviciu. 

Ștefan Șaptefraț prognozează că urmărirea penală va fi finalizată peste aproximativ o lună.

„Au fost cerute 12 expertize, dintre care mai așteptăm rezultatele la încă trei: balististică, fiziochimică și informațională”, a conchis Șaptefraț. 

Dacă vor găsiți vinovați, cele două persoane reținute riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.

Vom aminti că un tânăr a murit împușcat în noaptea de 21 iulie de șeful adjunct al poliției criminale din Hâncești, potrivit unui anunț făcut a doua zi dimineață de adjunctul Procurorului general, Igor Popa, împreună cu șeful IGP, Alexandru Pânzari. Reporterii Deschide.MD au scris la scurt timp că victima este Dan Osipciuc - fiul fostului șef SIS pe regiunea Hâncești. Băiatul, în vârsta de 20 de ani, se afla în compania altor doi tineri - Laurențiu Zagorodnîi, fiul deputatului PD Anatolie Zagorodnîi și Corneliu Donică Mâtcu - fiul adoptiv al actualului șef adjunct al Inspectoratului de Poliție Hâncești. Toți trei tineri sunt născuți în 1998.

Cei trei tineri au pătruns ilegal pe teritoriul centrului de agrement din orașul Hâncești. Mai exact, este vorba despre un bazin în care cei trei prieteni au vrut să se scalde. Proprietarul centrului a venit însoțit de șeful adjunct al poliției criminale din Hâncești, iar cel din urmă a tras câteva focuri de armă în aer dar și în direcția unuia dintre băieți, care, la scurt timp, a murit la spital. 

Anterior, șeful Procuraturii Hâncești a declarat pentru Deschide.MD că pe numele tinerilor nu a fost pornită nicio cauză penală pentru pătrunderea ilegală pe teritoriul spațiului de agrement, deoarece nu există nicio plângere înregistrată în acest sens. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării