main logo
6065

Omagiu pentru Viorica: Parcul unde a locuit îi va purta numele

Parcul Spitalului Universitar Careggi din Florența se va numi „Area verde Viorica Zaiat”.

Omagiu pentru Viorica: Parcul unde a locuit îi va purta numeleFoto: rotalianul.com

Conducerea unității spitalicești și reprezentanții Primăriei orașului au hotărât să dedice acest spațiu verde Vioricăi Zaiat, moldoveanca moartă la 45 de ani de ciroză hepatică, într-o baracă de pe teritoriul grădinii respective, transmite Știri.md cu referire la rotalianul.com.

În ultimii ani, Viorica a îngrijit plantele și a avut grijă de pisicile fără stăpân care căutau adăpost în parcul din apropierea spitalului.

Trăia acolo, într-o cocioabă, deși era o femeie deosebit de educată și instruită, cu o facultate absolvită și vorbitoare de 6 limbi străine.

Încă nimic oficial și definit, dar directorul general de la Careggi, Rocco Damone, a spus „da” ideii lansate de Corriere Fiorentino, cea de a dedica grădina Vioricăi.

O intenție asupra căreia pare să converge și primarul Dario Nardella, care a citit trista poveste a femeii moldovence. Consilierul Sara Funaro îi va contacta în următoarele ore pe cei de la Spitalul Careggi pentru a demara procedurile.

Viorica Zaiat vorbea șase limbi și absolvise o facultate, dar o serie de evenimente nefericite din viața ei au făcut-o să găsească refugiu în consumul excesiv de alcool.

Tatăl Vioricăi a murit când ea era mică, mama, alcoolică și ea, a fost găsită fără viață pe o uliță dintr-un sat din Moldova. 

Poate de aceea a început să bea Viorica, pentru a uita, doar că alcoolul a pus stăpânire pe viața sa și a însoțit-o până la mormânt.

Întreaga sa poveste o puteți citi în articolul: Povestea dureroasă a moldovencei înmormântate fără preot în Italia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării