main logo
985

Om de afaceri, reținut pentru a treia oară timp de un an

Prima dată, Valentin Esanu a fost reținut în luna august 2017, pentru evaziune fiscală în proporții deosebit de mari.

Om de afaceri, reținut pentru a treia oară timp de un an

După un an, acesta a fost eliberat din arest preventiv, conform noilor modificări legislative. S-a bucurat de libertate doar câteva minute pentru că a fost reținut, repetat, pentru samovolnicie. 

Cu câteva zile în urmă, judecătorii au decis sa-l elibereze sub control judicar, iar astazi, când a părăsit închisoarea, barbatul a fost iarăși încătușat. De data aceasta, pentru evaziune. Indignate, rudele și apropiații lui Eșanu s-au adunat la Procuratura Generală, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Fratele acestuia spune că: „Numai îi dă drumul din penitenciar și două minute libere și îl închid înapoi. Îi fabrică alte dosare”. 

Între timp, soacra suspectului presupune că toate relele se trag de la faptul că Eșanu face business cu metale neferoase și ar deranja cuiva. „Nu a făcut politică. Lucrează cu piața metalelor nefieroase, legat cu MetalFeros. Unica întrebare este ca să-l elimine de pe piață.

Soția învinuitului a reușit, intr-un final, să discute cu adjunctul procurorului General, Mircea Roșiorul, care a spus că va analiza legalitatea procedurilor. 

Acesta a declarat pentru TV8 că: Am luat act de toate cerințele doamnei, le-am fixat. Acest mesaj va fi transmis procurorului general și am asigurat-o pe doamnă că absolut la toate cerințele ei va beneficia de un răspuns în formă scrisă. Va fi de acord doamna cu ceea ce va primi, sau nu, rămâne de văzut. Noi sperăm ca doamna să fie.

Valentin Eșanu a fost reținut alături de alți 6 subalterni și un agent economic, în luna august 2017. Potrivit poliției, aceștia au creat o schemă prin care înregistrau în evidenţa contabilă acte de achiziţii a deşeurilor de metale, întocmite din numele unor persoane fizice decedate sau aflate peste hotare. Pentru a achita mai puține impozite, aceștia cumpărau fierul vechi și alte deșeuri de metale neferoase, iar în acte indicau cheltuieli majorate. Datele preliminare ale anchetei arată că, începând cu 2014, unul din cei doi agenți economici a indicat în evidenţele contabile cheltuieli majorate cu peste 95 de milioane de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării