main logo
504

Olimpiada Internațională de Limba franceză, desfășurată la Chișinău

Un număr de 36 de elevi și 12 profesori din șase țări: Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia de Nord, R. Moldova și România au participat în acest week-end la cea de-a 5-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba franceză care a avut loc la Chișinău.

Olimpiada Internațională de Limba franceză, desfășurată la ChișinăuFoto Simbol

Olimpiada s-a desfășurat în incinta Universității de Stat din Moldova iar la deschidere au fost prezenți mai mulți oficiali printre care și secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Valentina Chicu, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

În debutul evenimentului, oficialul le-a urat bun venit participanților, dorindu-le mult succes în cadrul concursului. 

„Se știe că sunteți deja câștigătorii olimpiadelor de limbă franceză din țara voastră, deci, voi sunteți cei mai buni dintre cei mai buni. 

Rezultatele dumneavoastră sunt un omagiu adus limbii franceze, o limbă care ne unește în spațiul european, la fel și peste frontierele acestuia”, a opinat Chicu. 

Olimpiada Internațională de Limba franceză, aflată la cea de-a cincea ediție, este organizată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, și Organizația Internațională Francofonă, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova. 

Concursul constă din proba individuală (scrisă) de evaluare a nivelului de competență în franceză și o probă pe echipe, axată pe creativitatea elevilor și expunerea orală în anumite contexte.

Rezultatele Olimpiadei vor fi anunțate duminică, 29 septembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării