main logo
1130

Oleg Brega candidează la funcția de consilier general al municipiului București

Activistul civic Oleg Brega candidează la funcția de consilier general al municipiului București din partea Partidului Verde.

Oleg Brega candidează la funcția de consilier al municipiului BucureștiFoto: Facebook.com

Despre aceasta a anunțat Oleg Brega pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

"Astăzi a fost înregistrată lista Partidului Verde de candidaţi şi candidate pentru Consiliul General Bucureşti. Florin Călinescu, preşedintele Partidului Verde şi candidatul nostru la funcţia de primar general, e primul pe listă, eu sunt al nouălea din 23! Avem şi 5 femei", a anunțat Brega.

Știri.md menționează că Oleg Brega este un jurnalist, activist civic, cineast, membru al organizațiilor "Hyde Park" și ”GenderDoc-M”, editor pe site-ul Curaj.TV și Curaj.Net.

Pe 3 noiembrie 2014, Oleg Brega a fost înregistrat în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 din Republica Moldova, fiind cel de-al 21-lea concurent înscris la scrutin. Nu a depăsit pragul electoral de 2% stabilit pentru un candidat independent obținând doar 0.88% din numărul total de voturi.

În 2015 Brega s-a înscris în cursa pentru funcția de primar general al municipiului Chișinăului din partea Partidului „Democrația Acasă”. La alegerile locale din Chișinău din 14 iunie 2015, el a acumulat 1,37% din sufragii.

În 2019 a candidat independent pentru un loc în Parlament din partea Diasporei, circumscripția 50, la Est de Republica Moldova. A ieșit a patrulea din 12 candidați, aproape la egal cu reprezentantul PSRM și candidata PDM. În 2020 s-a înscris în Partidul Verde din România, a fost ales președinte interimar al filialei sectorului 5 din București.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării