20 august, 20:27
570
3
Oleg Brega candidează la funcția de consilier general al municipiului București
20 august, 20:27
570
3

Activistul civic Oleg Brega candidează la funcția de consilier general al municipiului București din partea Partidului Verde.

Foto: Facebook.com

Despre aceasta a anunțat Oleg Brega pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

"Astăzi a fost înregistrată lista Partidului Verde de candidaţi şi candidate pentru Consiliul General Bucureşti. Florin Călinescu, preşedintele Partidului Verde şi candidatul nostru la funcţia de primar general, e primul pe listă, eu sunt al nouălea din 23! Avem şi 5 femei", a anunțat Brega.

Știri.md menționează că Oleg Brega este un jurnalist, activist civic, cineast, membru al organizațiilor "Hyde Park" și ”GenderDoc-M”, editor pe site-ul Curaj.TV și Curaj.Net.

Pe 3 noiembrie 2014, Oleg Brega a fost înregistrat în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 din Republica Moldova, fiind cel de-al 21-lea concurent înscris la scrutin. Nu a depăsit pragul electoral de 2% stabilit pentru un candidat independent obținând doar 0.88% din numărul total de voturi.

În 2015 Brega s-a înscris în cursa pentru funcția de primar general al municipiului Chișinăului din partea Partidului „Democrația Acasă”. La alegerile locale din Chișinău din 14 iunie 2015, el a acumulat 1,37% din sufragii.

În 2019 a candidat independent pentru un loc în Parlament din partea Diasporei, circumscripția 50, la Est de Republica Moldova. A ieșit a patrulea din 12 candidați, aproape la egal cu reprezentantul PSRM și candidata PDM. În 2020 s-a înscris în Partidul Verde din România, a fost ales președinte interimar al filialei sectorului 5 din București.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter