main logo
604

Ofițerii SIS le-au explicat elevilor ce înseamnă situațiile de criză

Pericolele şi consecinţele terorismului, dar şi regulile de comportament în situaţii de criză teroristă au fost relatate pe înțelesul adolescenților care se odihnesc în taberele de vară de ofițerii Centrului Antiterorist al Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova.

Ofițerii SIS le-au explicat elevilor ce înseamnă situațiile de crizăFoto: sis.md

În cadrul campaniei de informare, copiii au aflat lucruri noi din ceea ce înseamnă munca de intelligence, dar şi care sunt valorile după care se conduce activitatea Serviciului de Informaţii şi Securitate, transmite Știri.md.

În același timp, elevii şi cadrele didactice au aflat care sunt aspectele legale și practicile de asigurare a protecției antiteroriste în instituțiile școlare şi locurile aglomerate.

Scopul ofiţerilor de informaţii este de a explica tinerilor rolul important pe care îl are societatea în asigurarea securităţii statului.

Nevoia desfăşurării unei asemenea campanii de informare a fost condiţionată de vulnerabilitățile şi lacunele identificate în cadrul întâlnirilor despre cultura de securitate cu elevii instituţiilor de învățământ. 

A fost scos în evidenţă că atât elevii, cât și profesorii sunt puțin informați referitor la măsurile ce urmează a fi întreprinse în cazul unor situații de risc terorist, precum şi cunoașterea insuficientă a indicilor ce denotă pregătirea unui atentat terorist.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării