main logo
3458

Percheziții în birourile unui procuror. PA: Nu e legat de dosarul Morari

Procurorii anticorupție și ofițerii SIS au descins cu percheziții în două birouri folosite de un procuror din cadrul Procuraturii Generale.

Percheziții în birourile unui procuror. PA: Nu e legat de dosarul MorariFoto: zdg.md

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale, fiind inițiată în temeiul plângerii unei persoane care a comunicat că procurorul, audiind-o în calitate de martor, a constrâns-o să facă declarații false, transmite Știri.md. 

"Este necesar de a menționa că, procurorul din cadrul Procuraturii Generale a fost recunoscut în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii încă de la 03.12.2021, iar la solicitarea procurorilor anticorupție de a preda benevol actele relevante pentru cercetarea cazului, le-a refuzat. 

În aceste condiții, pentru a asigura cercetarea completă, obiectivă și sub toate aspectele a circumstanțelor expuse în plângerea victimei, pentru a identifica, ridica și examina actele și obiectele relevante a fost necesară efectuarea perchezițiilor. 

Întru excluderea interpretărilor și speculațiilor cu referire la acest subiect, considerăm necesar de a menționa că, acțiunile întreprinse azi, de către procurorii anticorupție, nu au nimic comun cu activitatea procurorilor în cadrul dosarelor de acuzare a lui Viorel Morari. 

Mai mult, este necesar de a cunoaște că, acțiunile întreprinse azi, de către procurorii anticorupție, și chiar dosarul în cadrul căruia aceste acțiuni au fost efectuate, nu pot influența în niciun mod soluțiile sau evoluția cauzelor penale din gestiunea procurorului investigat", se arată într-un comunicat emis de PA.

Potrivit unor surse ZdG, ofițerii SIS au descins în biroul lui Vladislav Căruceru, unul dintre procurorii din cadrul Procuraturii Generale (PG) care a efectuat urmărirea penală în dosarul fostului șef al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării