main logo
2497

Ofițerii Fulger, chemați la ședințe și vizitați de șeful IGP

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov, a venit cu mai multe precizări, după ce în spațiul public a apărut o scrisoare semnată de mai mulți angajați de la „Fulger”, care au denunțat presiuni.

Ofițerii Fulger, chemați la ședințe și vizitați de șeful IGP

Acesta spune că a discutat atât cu șefii departamentelor Brigăzii cu destinație specială, cât și cu ofițerii din subordine, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Iurie Podarilov a efectuat o vizită de lucru în cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială Fulger, după scrisoarea deschisă apărută, ieri, în spațiul public, în care se denunță „presiuni și destabilizări create intenționat, având drept scop preluarea conducerii de către alte persoane”.

„În cadrul întâlnirii cu angajații acestei subdiviziuni de elită a Poliției am avut discuții atât cu comandamentul acesteia, cât și cu angajații din subordine. Șefii departamentelor mi-au comunicat că climatul moral-psihologic în cadrul subdiviziunii este unul bun.

În același timp, ei s-au arătat îngrijorați de apariția, în spațiul mediatic, a informațiilor anonime privind activitatea internă a entității și au comunicat că aceste informații făcute publice nu reprezintă nici părerea lor personală, în calitate de conducători, nici a subalternilor lor.

Totodată, am fost informat că, pe parcursul zilei de ieri, au fost organizate ședințe de lucru cu toți angajații Brigăzii de poliție cu destinație specială Fulger, pentru identificarea unor probleme și confirmarea sau infirmarea informațiilor anonime făcute publice. Angajații nu au raportat careva probleme majore sau presiuni”, a declarat șeful IGP.

„În ceea ce privește declarațiile făcute de către comandantul suspendat al Brigăzii, dumnealui deja de o lună este supus anchetei interne, fiind suspendat din funcție anume în legătură cu încălcarea unor atribuții de serviciu, mai exact pentru încălcarea procedurilor de organizare a activității interne a subdiviziunii și emiterea în mod arbitrar a unor acte administrative. 

Până la finalizarea acestei anchete nu putem veni cu detalii, pentru a nu prejudicia mersul acesteia”, a mai precizat Iurie Podarilov.

Ofițeri din cadrul Fulger au denunțat presiuni într-o scrisoare deschisă. „Am decis să rupem tăcerea. Instituția noastră este una dintre cele de elită ale MAI, care la moment se confruntă cu un val de presiuni și destabilizări create intenționat, având drept scop preluarea conducerii de către alte persoane”, se arată în scrisoare.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat în acest context: „Întotdeauna este suspicios când sunt așa scrisori publice de nemulțumire și dorința de a păstra anumiți conducători care au muncit, nici nu știu dacă pot să folosesc cuvântul muncit, au deținut funcții”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării