main logo
6615

Corupție la vama Leușeni: Patru angajați, reținuți de ofițerii CNA

Mai multe percheziții au avut loc în această dimineață la postul vamal Leușeni, precum și la domiciliile unor angajați ai Serviciului Vamal în cadrul unei cauze penale pornite pe fapte de corupție. Drept rezultat, patru vameși au fost reținuți pentru 72 de ore.

Corupție la vama Leușeni: Patru angajați, reținuți de ofițerii CNAFoto: cna.md

Potrivit informațiilor oferite de Centrul Național Anticorupție (CNA), bănuiții ar fi pretins și acceptat diverse sume de bani de la transportatorii de colete și pasageri care operau curse internaționale din și spre țările Uniunii Europene, transmite Știri.md.

„Remunerațiile ilicite ar fi fost pretinse pentru facilitarea procedurilor vamale sau pentru eludarea completă a acestora, cum ar fi omiterea verificărilor minuțioase privind bunurile transportate și, respectiv, scutirea de achitare a drepturilor de import”, informează CNA.

În dimineața zilei, ofițerii CNA au efectuat opt percheziții care au vizat birourile de serviciu, automobilele și domiciliile bănuiților. Astfel, au fost ridicate mijloace financiare, proveniența cărora urmează a fi stabilită, purtători de informații și alte probe relevante pentru cauză.

Cercetările continuă.

Video: Telegram/INDEX

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării