main logo
698

Oficiul Ombudsmanului a avut acces într-o închisoare din Transnistria

În premieră, reprezentanții Avocatului Poporului au întreprins o vizită de monitorizare și inspecție în cadrul Penitenciarului din satul Hlinaia, raionul Grigoriopol, aflat temporar sub ocupația forțelor secesioniste de la Tiraspol.

Oficiul Ombudsmanului a avut acces într-o închisoare din TransnistriaFoto: fb.com

În rezultatul dialogului dintre șeful reprezentanței Varnița a Oficiului Avocatului Poporului, Veaceslav Ursu, și împuternicitul pentru drepturile omului de la Tiraspol, Veaceslav Cosinschi, la data 20 septembrie 2022, reprezentantul Ombudsmanului a efectuat o vizită în Penitenciarul din satul Hlinaia, raionul Grigoriopol (УИН-1), subordonat entităților din stânga Nistrului, unde a avut posibilitatea să se întâlnească cu deținutul Petiș Mihail, transmite Știri.md.

În timpul vizitei, șeful reprezentanței Varnița a avut acces la cartela medicală a deținutului Petiș Mihail unde sunt înregistrate investigațiile și examinările medicale, precum și tratamentul acestuia.

În cadrul discuțiilor dintre șeful reprezentanței Varnița și deținutul Petiș Mihail, cu prezența împuternicitului pentru drepturile omului de la Tiraspol, Petiș Mihail a relatat că nu are obiecții privind condițiile de detenție și calitatea hranei.

Menționăm că orice interacțiune a Avocatului Poporului cu reprezentanții structurilor de la Tiraspol este întreprinsă în corespundere cu Principiile de la Paris și nicidecum nu poate fi interpretată ca o legitimizare a acestor entități.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării