main logo
470

Oficial: Transnistriei îi revin circa 50% din cazurile noi de infectări

Regiunii transnistrene îi revin aproape jumătate din cazurile noi de infecţie cu COVID-19.

Oficial: Transnistriei îi revin circa 50% din cazurile noi de infectăriFoto: Reuters

Potrivit agenţiei Infotag, secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Svetlana Nicolaescu, a declarat acest lucru, miercuri, într-o conferinţă de presă, transmite Știri.md.

Potrivit ei, de la sfârşitul lunii octombrie, numărul cazurilor noi de infecţie cu COVID-19 în Moldova este în scădere, iar săptămâna trecută această cifră a scăzut cu un sfert.

"În această săptămână, doar regiunea transnistreană rămâne sub pragul de alertă roşu, care reprezintă aproximativ 45% din cazurile de infectare cu coronavirus. 

Pragul de alertă portocaliu a fost stabilit la Chişinău şi Bălţi, precum şi în raioanele Basarabeasca, Anenii Noi, Şoldăneşti, Sângerei, Ialoveni. Toate celelalte zone sunt în pragul de alertă galben şi verde. Putem vorbi despre o dinamică pozitivă, dar situaţia din spitale rămâne foarte dificilă. 

Înţelegem că este prea devreme să ne relaxăm. Situaţia în spitale este încă una dificilă: aproximativ 2 mii de persoane au fost internate, dintre care 257 sunt în stare gravă, iar 24 sunt în stare extrem de gravă", a spus Nicolaescu.

Ea a menţionat că în toate raioanele şi municipiile restricţiile vor fi relaxate treptat în funcţie de nivelul de pericol epidemiologic, iar principalele obiective ale Ministerului Sănătăţii pentru viitorul apropiat sunt vaccinarea şi pregătirea sistemului de sănătate pentru următorul val.

În Moldova, aproximativ 920 de mii de oameni, aproximativ 27% din populaţie, au fost vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19, iar la Chişinău aproximativ 40% din populaţie a fost vaccinată.

Ieri, au fost înregistrate 544 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Numărul total de cazuri de COVID-19 este de 359.401, dintre care 342.356 de persoane s-au vindecat, iar 8.915 au decedat. În prezent, 8.130 de persoane sunt bolnave.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării