17 octombrie, 08:58
320
0
Oficial: Studenții moldoveni nu pot reveni deocamdată la studii în Rusia
17 octombrie, 08:58
320
0

Deocamdată, studenţii moldoveni care învaţă în Federaţia Rusă nu pot reveni la studii.

Foto: ntv.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat vineri, în cadrul emisiunii "Igor Dodon răspunde", difuzată pe reţelele de socializare, menţionând că "autorităţile moldoveneşti fac tot posibilul pentru a rezolva această problemă", transmite Știri.md.

"Ne confruntăm constant cu această problemă. Din păcate, din cauza pandemiei COVID-19, hotarele Federaţiei Ruse rămân a fi închise, inclusiv pentru studenţi. 

Acest lucru se aplică nu doar faţă de R. Moldovei, dar şi faţă de alte ţări. Lucrăm întru soluţionarea problemei la toate nivelurile", a spus Igor Dodon.

El a spus că aproape în fiecare zi discută în acest sens cu ambasadorul R. Moldova în Rusia, precum şi cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău.

"Fac tot ce pot. Astăzi vom discuta din nou despre acest subiect. Sper cu adevărat că această problemă va fi rezolvată în curând", a spus şeful statului.

În prezent, peste 5 mii de studenţi din R. Moldova învaţă în Federaţia Rusă. Din cauza pandemiei COVID-19, hotarele ţării au fost închise, zborurile au sistate, respectiv studenţii nu pot reveni la studii. 

De la finele lunii august, preşedintele Igor Dodon a declarat în repetate rânduri că "problema revenirii elevilor la studii va fi soluţionată în viitorul apropiat".

Între timp, situaţia cu răspândirea COVID-19 în R. Moldova continuă să se agraveze, ceea ce duce la închiderea hotarelor altor ţări pentru cetăţenii moldoveni.

În R. Moldova, bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la peste 65 mii de cazuri. Dintre aceştia, 46 de mii de persoane au fost vindecate, iar 1530 au decedat. 

În prezent, există peste 17,5 mii de cazuri active de COVID-19.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter