26 august, 16:05
5 942
8
Oficial: Starea de urgență în Moldova, prelungită până pe 15 septembrie
26 august, 16:05
5 942
8

Comisia Națională Extraordinară pentru sănătate publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 15 septembrie.

Astfel, a fost automat prelungit și termenul de aplicare a tuturor restricțiilor în vigoare, transmite Știri.md

Totodată, comisia amintește că de la 1 septembrie cetățenii care traversează frontiera pe sensul de intrare și vin din țări aflate în zona verde - cu risc scăzut de infectare, nu vor fi nevoiți să stea în autoizolare.

Tot de la 1 septembrie se vor redeschide instituțiile școlare și preșcolare în baza unor instrucțiuni clare și cu respectarea strictă a normelor sanitar-epidemiologice. 

Pentru că redeschiderea școlilor va fi o provocare majoră în lupta cu COVID-19, membrii CNESP au reiterat importanța respectării celor 3 reguli de aur pentru stoparea răspândirii virusului: igienizarea frecventă a mâinilor, respectarea distanței fizice/sociale de 1 metru și purtarea corectă a măștilor în spații închise și locuri aglomerate.

Știri.md amintește că în această dimineață prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că starea de urgență în R. Moldova ar putea fi prelungit.

Totodată, premierul a făcut apel către cetățeni să respecte regulile în continuare, întrucât locurile în spitale sunt limitate, iar în următoarele zile se așteaptă noi recorduri de îmbolnăviri cu COVID-19.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter