main logo
12706

Oficial: R. Moldova iese din stare de urgență și ridică toate restricțiile

După doi ani de pandemie, autoritățile din Republica Moldova anunță anularea restricțiilor legate de COVID-19.

Oficial: Moldova iese din stare de urgență și ridică toate restricțiileFoto: știri.md

Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, transmite Știri.md.

Astfel, potrivit lui Nemerenco, toate restricțiile vor fi anulate începând cu ziua de mâine, 16 aprilie.

”Astăzi a avut loc ultima ședință a Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică (CNESP) în care s-a decis anularea stării de urgență în sănătate publică, care a fost cea mai lungă în istoria țării noastre - circa doi ani. 

Au fost doi ani grei, cu mult efort, muncă a multor oameni, emoții, lacrimi, restricții, lockdown-uri, dor, stres, durere și pierderi. 11.470 de vieți omenești a fost prețul. Au decedat la datorie colegii noștri. Fiecare familie a pierdut pe cineva drag, fie rude sau prieteni. Fiecare familie s-a confruntat cu această boală de nesuferit. 

Vreau să mulțumesc echipei Ministerului Sănătății care doi ani a lucrat într-un ritm extraordinar de intens și stresant, prin contribuția lor aducând mai aproape ziua de astăzi. Și vreau să mă închin în fața colegilor mei medici, asistenți, felceri de pe ambulanțe, infirmiere care zi de zi își făceau datoria și luptau pentru a salva cât mai multe vieți, cu riscul de a o pierde pe propria. Lumină multă acolo sus colegilor care au plecat dintre noi...

Vă doresc tuturor sănătate, căci într-adevăr “e cea mai scumpă dintre toate”. Și sper că am ieșit din această perioadă grea cu lecția învățată - să avem grijă de sănătatea noastră și a celor dragi, să prevenim decât să ajungem să tratăm, să ne pese. Vă încurajez să purtați mască în continuare în spațiile aglomerate, în orice magazin, mare sau mic, în transportul public, astfel ca niciodată să nu mai trecem prin ce am trecut și cine încă nu s-a vaccinat, să o facă fără întârziere. Fiți sănătoși!”, a declarat Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Știri.md reamntește că în R. Moldova a fost anunțată starea de urgență în luna martie 2020. Atunci această decizie a fost luată în premieră în țara noastră.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării