main logo
8496

Oficial: R. Moldova ar putea beneficia de vaccin anti-COVID în ianuarie

Sistemul de sănătate este pregătit să lanseze procesul de imunizare anti-COVID-19 și să valorifice cantitățile de vaccinuri pe care țara le va recepționa, indiferent de producător și tipul serului.

Oficial: R. Moldova ar putea beneficia de vaccin anti-COVID în ianuarie

Declarația a fost făcută de Tatiana Zatîc, secretar de stat la Ministerul Sănătății Muncii și protecției Sociale, într-un briefing de presă, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Pe 7 ianuarie, MSMPS a primit confirmare de la GAVI (Vaccine Alliance) că Republica Moldova ar putea beneficia de primul lot de vaccinuri anti COVID-19 până la finele lunii ianuarie, cu posibilitatea începerii vaccinării în februarie.

Planul național de imunizare anti-COVID-19 include trei etape de vaccinare, în funcție de disponibilitatea vaccinului. 

La prima etapă vor fi vaccinați lucrătorii din instituțiile medico-sanitare (personalul din cadrul secțiilor de reanimare, secțiilor spitalicești cu specific de tratament COVID-19 etc.). 

În etapa a doua vor fi vaccinați adulții cu vârsta mai mare de 60 de ani și persoanele cu comorbidități, angajații poliției etc. 

În cea de-a treia etapă va fi vaccinată populația generală, indiferent de vârstă. Vor fi vaccinate și persoanele care s-au tratat de infecția COVID19, fără a se solicita un test la anticorpi.

Vaccinurile se vor administra gratuit. Acestea vor fi disponibile tuturor lucrătorilor medicali indiferent de forma juridică, conform prioritizării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării