main logo
1138

Oficial: R. Moldova a transmis a doua parte a chestionarului privind aderarea la UE

Republica Moldova a transmis reprezentanților Uniunii Europene a doua parte a chestionarului privind aderarea la UE.

Oficial: R. Moldova a transmis a doua parte a chestionarului de aderareFoto: știri.md

Despre aceasta a anunțat premierul Natalia Gavrilița la evenimentul de inaugurare a noului sediu al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, transmite Știri.md.

"Moldovenii privesc cu multă speranțăși încredere într-un viitor european pentru R. Moldova și cred în rezultatele benefice ale reformelor necesare pentru integrarea europeană. Moldova a întârziat prea mult asumarea determinată a acestui drum, dar Guvernul pe care îl conduc este hotărât să recupereze întârzierile și să accelereze procesele pentru a pune țara noastră în familia țărilor libere, în familia țărilor europene.

Îmi face o deosebită plăcere să vă înmânez o parte din cele 7 volume cu răspunsuri la chestionarul privind aderarea la UE", a declarat Natalia Gavrilița, înainte de a transmite chestionarul ambasadorului Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks.

Janis Mazeiks a menționat că volumele sunt cel mai bun cadou de casă nouă și s-a arătat impresionat de determinarea autorităților în procesul de aderare la UE. 

La data de 22 aprilie, premierul Natalia Gavrilița a transmis ambasadorului UE la Chișinău, Janis Mazeiks, chestionarul completat de aderare la UE. Gavrilița a notat atunci că s-a lucrat intensiv la completarea chestionarului pentru a oferi o veste bună cetățenilor înainte de Sfintele Sărbători de Paști.

Reamintim că luni, 11 aprilie, la Luxemburg, Republica Moldova a primit chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării