main logo
8552

Oficial: Prevederea care interzicea plimbările în parcuri, anulată

Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale s-au întrunit astăzi în ședință.

Oficial: Prevederea care interzicea plimbările în parcuri, anulatăFoto: știri.md

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a ținut un briefing de presă în care a anunțat despre anularea unor restricții, transmite Știri.md.

”Vin cu scuzele de rigoare către cetățeni pentru deciziile din prima ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale care au provocat anumite nedumeriri și neclarități, lucru care a fost astăzi corectat”, a declarat Ciocoi.

Astfel, potrivit noilor prevederi, plimbările, antrenamentele și competițiile sportive au fost permise, dar cu anumite condiții.

”S-a anulat punctul care interzicea plimbările în spațiile publice (parcuri, păduri, plaje, zone de agrement)”, a declarat premierul.

Plimbările vor fi permise în grupuri nu mai mari de 3 persoane (excepție vor face doar membrii unei familii), iar competițiile sportive vor fi efectuate fără participarea spectatorilor.

”S-a permis reluarea antrenamentelor pentru participarea la turneele internaționale, a sportivilor, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a COVID-19”.

De asemenea Ciocoi a declarat că competițiile sportive au fost permise, dar cu condiția că acestea vor fi organizate în aer liber și fără spectatori.

O altă prevedere care a fost anulată ține de studenții care urmează să efectueze stagiile de practică.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării