main logo
4496

Oficial: Moldova a cerut blocarea proprietăților lui Plahotniuc din Elveția

Republica Moldova a cerut Elveției să blocheze activele și proprietățile oligarhilor moldoveni cercetați pentru corupție și care își păstrează averea inclusiv în această țară.

Oficial: Moldova a cerut blocarea activelor lui Plahotniuc din ElvețiaColaj: știri.md

Despre asta a anunțat directoarea Agenției pentru Dezvoltare și Cooperare a Elveției, Patricia Danzi, în cadrul unui interviu oferit pentru „Cutia Neagră” de la TV8, transmite Știri.md.

Oficialul a refuzat să spună cine sunt persoanele vizate, dar a declarat că autoritățile din țara sa nu pot aplica sechestre până la o decizie finală a instanței de judecată.

Deși nu se cunoaște cine ar fi oligarhii moldoveni cu proprietăți în Elveția, presa a relatat, de mai multe ori, că unul dintre ei ar fi fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc care a părăsit Republica Moldova acum trei ani, după ce democrații au cedat puterea. 

În 2010, Procuratura Generală anunța, într-un comunicat de presă, că proprietăți estimate la peste 160 de milioane de lei urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din Elveția, Franța și România. 

Procurorii declarau că acumulase suficiente probe și au reușit să convingă magistrații că anume Plahotniuc este beneficiarul vilelor din aceste trei țări, dar și a cinci mașini și o barcă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării