main logo
5376

Oficial: Grădinițele rămân închise până pe 31 iulie 2020 în R. Moldova

Grădinițele rămân închise până la sfârșitul lunii iulie.

Oficial: Grădinițele rămân închise până pe 31 iulie 2020 în R. MoldovaFoto: libertatea.ro

Despre aceasta a anunțat în cadrul unui briefing de presă premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, transmite Știri.md.

"Nu putem redeschide grădinițele nici după 16 iulie. Păstrăm această restricție până pe 31 iulie, întrucât în ultimele zile avem mai angajați ai grădinițelor infectați coronavirus, în special din Chișinău. 

Noi nu putem redeschide aceste instituții. Înțelegem  cât este de dificil pentru părinți această situație, dar sănătatea copiilor este o prioritate. Rog să ne înțelegeți!", a declarat Ion Chicu.

Până la ora actuală, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 18.924Alte 635 au pierdut lupta cu virusul.

Menționăm că Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a decis în şedinţa de astăzi să prelungească starea de urgenţă în sănătate publică, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, până la data de 31 iulie 2020, cu posibilitatea de prelungire a termenului în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice. 

Citește și: Nunţile, cumetriile, zilele de naștere sunt în continuare interzise

Citește și: Oficial: Autoizolarea de 14 zile, menținută și după 15 iulie 2020

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării