main logo
23336

Oficial: Elevii din R. Moldova revin la școală de pe 11 ianuarie

În semestrul II de studii, procesul educațional va începe din 11 ianuarie, cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în instituțiile de învățământ din țară.

Oficial: Elevii din R. Moldova revin la școală de pe 11 ianuarieFoto: știri.md

Despre aceasta anunță Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, transmite Știri.md.

În acest context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării vine cu îndemnul către elevi, părinți, cadre didactice și manageriale să manifeste un comportament responsabil în familie, în societate și în spațiul școlii, să respecte regulile de sănătate publică cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID-19, dar și prevederile Instrucțiunii privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic al Covid-19.

"Reiterăm îndemnul de a respecta normele de sănătate publică conform cerințelor sanitare-epidemiologice și igienice stabilite de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică: respectarea distanței fizice; dezinfectarea mâinilor la intrarea în școli; efectuarea termometriei în fiecare dimineață; dezinfectarea sălilor de clasă, neadmiterea persoanelor străine în instituțiile de învățământ etc.

Avem convingerea că, doar prin efort conjugat, atitudine responsabilă și grijă reciprocă, vom contribui la asigurarea rezilienței sistemului educațional și la funcționalitatea acestuia în siguranță", se arată în comunicat.

Știri.md amintește că din 24 decembrie, elevii sunt în vacanţa de iarnă. Cu o săptămână înainte, cursurile s-au desfăşurat online. 

Potrivit Ministerului Educaţiei, din cele 1.398 de grădinițe din țară, cinci sunt în carantină, precum şi 23 de grupe de copii. Cinci copii sunt confirmați pozitiv cu COVID-19, iar 891 sunt în autoizolare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării